برای آگاهی از نحوه راه اندازی رستوران و ساخت رستوران با ما همراه باشید …
چرا راه اندازی رستوران و ساخت رستوران؟
امروزه با زمانی که بیشتر نیازهای غذایی جامعه توسط خود افراد و معمولا در محیط خانه تامین میشد فاصله زیادی داریم. در دنیای امروز ما، افراد به دلیل افزایش زمان کاری، تغییر فرهنگ غذایی، راحتی و در دسترس بودن رستوران ها و غذاهای آماده و بسیاری عوامل دیگر، تمایل زیادی به استفاده از خدمات رستوران ها و مراکز ارائه غذای آماده دارند. همین امر موجب شده کسب و کارهای مرتبط با غذای آماده و به خصوص راه اندازی رستوران به یکی از پرسود ترین کسب و کارها در جهان تبدیل شود.
سود بالای حاصل از ورود به دنیای غذای آماده و راه اندازی رستوران، باعث علاقه شدید سرمایه گذاران و علاقهمندان این حوزه به ساخت و راه اندازی رستوران شخصی خود شده است. اما به راستی چه عاملی باعث موفقیت در این صنعت بزرگ میشود؟ مراحل اصولی راه اندازی رستوران کدام است؟ و چرا بسیاری از افراد با شکست های بزرگ در این حوزه مواجه میشوند؟ با مطالعه این مطلب پاسخ خود را در رابطه با این سوالات مطرح شده خواهید یافت.
اولین گام در راه اندازی رستوران
گام اول در راه اندازی رستوران، تعیین نوع رستوران و سطح کیفی ارائه خدمات میباشد. همانطور که میدانید رستوران ها در انواع مختلف از جمله: رستوران معمولی (سنتی، سلف سرویس و ویژه)، گریل روم (Grill Room)، فود کورت (food court)، تریا teria)) و رستوران بوفه (buffet) مشغول فعالیت هستند. بعد از انتخاب نوع رستوران مدنظر شما، انتخاب نام رستوران و تامین فضا و بررسی زیرساخت های مکان از دیگر گام های اولیه در راهاندازی یک رستوران هستند.
طرح کسب و کار، اصل مهم هر کسب و کار
بسیاری از افراد هنگام راه اندازی کسب و کار خود، کمتر به مفهوم و اهمیت “طرح کسب و کار” توجه نموده و بیشتر به فکر ایجاد ارزش برای مشتری، جلب رضایت حداکثری و تامین ملزومات کسب وکار خود هستند. امروزه با پیشرفت کسب و کارها و رقابتهای شدید در حوزه برندینگ، تبلیغات و پیشرفت کسب و کار، ایجاد یک مدل کسب و کار اصولی از مهمترین ملزومات راه اندازی تجارت اختصاصی شما است. راه اندازی رستوران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و یکی از اصلی ترین مراحل ساخت و راه اندازی رستوران، ایجاد طرح کسب و کار یا بیزینس پلن میباشد. ایجاد طرح کسب و کار نیازمند دانش و مطالعات فنی در خصوص آن کسب وکار، مطالعه نیازهای بازار، بررسی رقبا و بسیاری مهارت های دیگر بوده که معمولا افراد شخصا توانایی و فرصت ایجاد آن را ندارند. سازمان های متخصصی در این حوزه فعالیت مینمایند که میتوانند در این حوزه به شما کمک کنند. تیم رستوپرو با بهره مندی از دانش روز افراد متخصص در این زمینه همراه خوبی برای شماست.
نگارش منوی رستوران
رابط بین شما و مشتریان رستوران شما، منو رستوران است. طراحی و نگارش منوی مناسب با نوع رستوران شما از عوامل تاثیر گذار در تصمیم گیری مشتری برای استفاده از خدمات شما خواهد بود. فرآیند ایجاد منوی رستوران دارای مراحل مختلفی از جمله: انتخاب آیتمها، طرح بندی، ظرفیت تولید و قیمت گذاری میباشد. که هرکدام از این مراحل نیازمند دقت نظر بسیاری است. با توجه به اینکه مشتریان رستوران شما بعد از ورود، با منوی شما به عنوان اولین راه معرفی غذاها و خدمات مواجه میشوند، ضرورت دارد در خصوص طراحی و نگارش این منو با تیم های متخصص در این زمینه همکاری داشته باشید. تیم طراحی و برندینگ رستوپرو می تواند به بهترین شکل ممکن نیاز شما در این زمینه را برطرف نماید.
طراحی دکوراسیون رستوران
یکی از اصلی ترین معیار های انتخاب مشتریان حضوری رستورانها، طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی آن رستوران میباشد. مشتریان به محض ورود به یک رستوران دقت بسیاری زیادی به ظاهر، چیدمان و سبک طراحی دارند. این دقت نظر بیشتر از آن چیزی است که بسیاری تصور میکنند. تا جایی که تصمیم نهایی بسیاری از مشتریان در انتخاب رستوران مورد علاقه خودشان، طراحی و دکوراسیون آن رستوران است. در نتیجه طراحی دکوراسیون رستوران، از گام های بعدی شما در فرآیند ساخت و راه اندازی رستوران خواهد بود. تیم طراحی و ساخت رستوپرو با تکیه بر تجربه و تخصص خود در تمام زمینه های مرتبط می تواند به عنوان مشاور و یا مجری در کنار شما مناسب ترین راه حل ها را به شما پیشنهاد نماید.
طراحی آشپزخانه صنعتی، تامین ماشین آلات و تجهیزات برای ساخت رستوران
هر کسب و کاری ابزاری دارد. وسایل و تجهیزاتی که آن کسب و کار یا افراد شاغل در آن کسب و کار به طور مستقیم یا غیر مستقیم با آن سر و کار دارند از اهمیت زیادی برخوردارند. رستوران ها معمولا با ابزار و تجهیزات زیادی سرو کار دارند. تجهیزات نگهداری مواد غذایی، تجهیزات طبخ غذا، ابراز و لوازم پذیرایی و بسیاری وسایل دیگر. از تاثیرگذار ترین فرآیند ها در روند راه اندازی رستوران، تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز رستوران است. این بخش معمولا به موازات طراحی دکوراسیون انجام شده و عدم مشاوره تیم های متخصص در آن بخش میتواند باعث ضررهای جبران ناپذیری برای شما و کسب و کار شما شود. متاسفانه در بسیاری موارد دیده شد که افراد به دلیل مشاوره غلط افراد غیرمتخصص ضررهای سنگینی را بابت خرید تجهیزات غیر ضروری، بی کیفیت و نامرتبط با نوع رستوران متحمل میشوند. طراحی آشپزخانه صنعتی از مهمترین بخش های راه اندازی یک رستوران بشمار می رود. متخصصین رستوپرو با مطالعه بر روی نوع رستوران مورد نظر شما و اهداف کسب و کارتان برنامه کاملی را در خصوص خرید تجهیزات مورد نیاز رستورانتان در اختیار شما قرار میدهد.
تامین نیروی انسانی، استخدام و آموزش
در هر کسب و کاری افراد متخصص و به طور کلی نیروی انسانی یکی از ارکان اصلی موفقیت و در حقیقت سرمایه آن محسوب میشود. به طوری که وجود افراد حرفه ای، مهارت ها و تجارب آنها و همچنین علاقه آنها به کسب و کار مربوط میتواند تاثیر مستقیمی در کیفیت خدمات، رضایت مشتریان و در نهایت سوددهی آن کسب و کار داشته باشد.
شاید بتوان گفت این موضوع در مبحث راه اندازی رستوران اهمیت دو چندانی خواهد داشت. چرا که نیروی انسانی مستقر در هر رستوران از جمله آشپز، خدمه پذیرایی، گارسون و… مستقیما کیفیت غذا، رضایت مشتری و تعداد آنرا تعیین مینماید. تامین نیروی انسانی در فرآیند ساخت و راه اندازی رستوران شامل مراحل مختلفی از جمله استخدام، آزمون گزینشی و آموزش میباشد. این فرآیند معمولا در مراحل پایانی کار صورت گرفته و نیازمند دقت نظر بسیار زیادی است. پرسنل استخدام شده توسط شما، از روز اول شروع به کار دارای هزینه هایی مانند حقوق، بیمه و… خواهند بود. در نتیجه زمانبندی نامناسب در این خصوص میتواند باعث ضرر مالی کسب و کار شما شود. معمولا فرآیند استخدام توسط افراد و تیم های متخصص در زمینه استخدام پرسنل رستوران صورت میپذیرد. تامین نیروی انسانی، استخدام و آموزش افراد متخصص جهت کار در رستوران ها از خدمات اصلی تیم استخدام و آموزش رستوپرو میباشد. این تیم که از جدیدترین متدهای شخصیت شناسی، روان شناسی و غربالگری نیروهای شاغل در حوزه F&B برای استخدام استفاده می نماید.
خرید مواد اولیه و ملزومات رستوران
از آخرین گام ها در راه اندازی و ساخت رستوران، خرید مواد اولیه و ملزومات رستوران است. منظور از این مواد و ملزومات در واقع مواردی است که به وسیله آنها شما میتوانید فروش و ارائه خدمت در رستوران خود را آغاز نمایید (مانند سس، سبزیجات و…). این بخش نیز یکی از عوامل تاثیر گذار در هزینه های تمام شده رستوران شما و همچنین میزان سودتان خواهد بود. به همین دلیل مذاکره با تامین کنندگان در خصوص قیمت های تمام شده یکی از دغدغه های اصلی در این حوزه میباشد. معمولا افراد غیر حرفه ای در این بخش به دام برخی افراد سودجو در قالب تامین کننده میفتند. به عنوان مثال ممکن است یکی از تامین کنندگان قیمت هایی بسیار پایین و وسوسه کننده ای به شما پیشنهاد دهد اما کیفیت یا زمان تحویل آن مناسب نباشد. در نتیجه لازم است خود شما یا افراد متخصص در این زمینه تحقیقات و مطالعات کافی را در خصوص روش های اصولی خرید مواد اولیه و ملزومات رستوران داشته باشید.
مراقب افراد سودجو باشید!!
متاسفانه یکی از مشکلاتی که اخیرا سرمایه گذاران در حوزه راه اندازی رستوران با آن مواجه هستند، مشاوره های غلط افراد سودجو در این زمینه است. در این خصوص لازم است بدانید که یک شخص صرفا با سابقه آشپزی زیاد یا کار در یک رستوران نمیتواند مشاور خوبی در زمینه راه اندازی رستوران برای شما باشد. چرا که این افراد معمولا در یکی از جنبه های این کسب و کار دارای سوابقی محدود بوده و به عنوان مثال یک آشپز نمیتواند فرد خوبی برای استخدام تمام افراد شاغل در یک رستوران مانند مدیر بازاریابی، تبلیغات، کارکنان سالن، صندوق دار و … باشد. معمولا افراد غیر متخصص اولویت را افزایش میزان سود خود در تمام فرآیند های راه اندازی میدانند. همچنین با توجه به عدم اشراف این افراد به همه زمینه ها باعث میشود تا به عنوان واسطه نیاز شما را از تامین کنندگان دیگر تهیه نماید که همکاری با افراد غیر متخصص در زمینه راه اندازی رستوران علاوه بر تحمیل هزینه های اضافه از جمله سود واسطه گری و … میتواند تبعات زیان بار زیادی به همراه داشته باشد از جمله:
- هدر رفت سرمایه در زمینه مشاوره
- خرید تجهیزات و وسائل بی کیفیت و غیرضروری
- استخدام افراد غیرمتخصص
- خدمات بی کیفیت
- انتخاب محل نامناسب برای رستوران
- انتخاب یک منوی غذایی غیراقتصادی وناموفق و …
رستوپرو، تیمی حرفه ای با وسیع ترین خدمات!!
رستوپرو یکی از تیم های متخصص در زمینه راه اندازی رستوران، فست فود، کافی شاپ، فودکورت، کترینگ و سایر مجموعه های F&B در ایران و خارج از کشور بوده و با بهره گیری از افراد متخصص، با تجربه و قدرتمند در تمام مراحل توضیح داده شده امکان حضور شما را در دنیای پر رقابت رستوران داری را فراهم مینماید.
رستوپرو با ارائه راهکار های علمی و مطالعه شده خدمات کاملی را در خصوص تمام نیازها و ملزومات رستوران داری و راه اندازی رستوران ارائه مینماید. این مجموعه با همکاری متخصصین حرفه ای در داخل و خارج از کشور و سابقه راه اندازی رستوران ها و فست فود های موفق در ایران و حتی فراتر از مرزهای کشور، مشاوری تمام عیار در تمام مراحل راه اندازی رستوران شما خواهد بود.
چنانچه شما نیز قصد راه اندازی رستوران، کافه یا فست فود خود یا اخذ نمایندگی و فرانچایز رستوران های زنجیره ای موفق را دارید، مشاوران ما در رستوپرو آماده ارائه خدمات تخصصی در تمام مراحل کار به شما هستند.